Mustiga grytan

Mammas recept, i receptet står det fläskkött, men går alldeles utmärkt att göra på nötkött med, men när ni köper vin till grytan så kolla på symbolerna och ta ett vin som passar till just den köttypen. Viktigt är att ni smakar er fram! Receptet är ungefärligt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av fläsk
  • 2-4 msk tomatpuré
  • 1-2 köttbuljongtärning
  • ½ msk worschestersås
  • 1-2 msk kinesisk soya
  • 1 gul lök
  • 3-4 dl rött vin
  • ca 2-3 dl vatten
  • 1-2 stora burkar skivade champinjoner
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Vetemjöl
  • Coloritsoya

Gör så här

  1. Börja med att bryna köttet och salta och peppra det. Häll över köttet till en lagom stor gryta och häll sedan i vattnet i stekpannan och se till att få med allt gott som är kvar i stekpannan genom att röra runt och häll sedan över det i grytan.
  2. Häll i vinet, smaka av med soyan, worschestersåsen, tomatpurén, dela löken i fyra delar eller mer beroende på storleken och lägg i den i grytan. Lägg i köttbuljongen Strö över vetemjölet och rör ut det i grytan. Ha i coloritsoya för att få färg på grytan, om det så önskas går det att utesluta coloritsoyan och öka mängden kinesisk soya istället.
  3. Låt grytan koka upp, och smaka av, om en tjockare gryta önskas ha i mera vetemjöl, önskas mindre tjock späd med antingen vin eller vatten.
  4. Sänk värmen och låt stå och småputtra under lock, rör om då och då, koka tills köttet är mört. Häll i champinjonerna strax innan servering.
  5. Servera gärna kokt potatis till

Kommentarer

Jag lagade denna rätt i dag, supergod, mums.
Mustig, ja det var ju det grytan hette. Ahh, va gott, full poäng. Lennart.

Liknande recept