Mustiga potatisplättar

Lätt stekta goda uppskattade plättar som passar bra att göra dagen efter att det blivit kokt potatis över.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kokt potatis
  • ½ dl mjölk
  • 5 ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med mjölk, grädde, ägg, potatismjöl till en jämn smet.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek gyllenbruna plättar i smör.
  4. Servera med sylt och grädde om du vill ha dem till efterätt.
  5. Servera med grönsaker och lingon om du vill ha en lätt lunch.

Kommentarer

Jättegoda!Fem stjärnor.

Liknande recept

@anderstam

Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med…

@mrsc

Räksallad med ris

Salladen med räkor och ris når en ny dimension smaksatt med parmesan och vitlök. Fräsch, lätt och god passar den till såväl lunch som…