Nässelgnocchi med bacon bladspenat och pecorino

Det viktiga är att använda en mjölig potatissort som innehåller mycket stärkelse. Pecorino kan ersättas med lagrad Västerbottenost eller Parmesanost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g nässlor
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 stort ägg
  • ½ msk salt
  • 4-5 dl vetemjöl (240-300 g)
  • 4 msk olivolja
  • Tillbehör:
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 150 g bladspenat
  • 50 g hyvlad pecorinoost
  • 1 tsk flingsalt
  • 1-2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka 1-2 minuter. Ta upp nässlorna med en hålslev, låt svalna och krama ut överflödig vätska.
  2. Finhacka nässlorna.
  3. Skala och koka potatisen mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och passera potatisen genom en potatispress. Tillsätt nässlor, ägg och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta samman till en deg. Mängden mjöl kan variera beroende på vilken sorts potatis du använder.
  4. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma gnocchidegen till runda små kulor, ca 1 ½ cm i diameter. Det går enklast med rejält mjölade händer. Koka gnocchin i omgångar 1-2 minuer tills de flyter upp till ytan.
  5. Häll 2 msk olivolja över den nykokta gnocchin och lägg i en gryta med lock så håller den sig varm utan att klibba ihop.
  6. Skär baconet i breda strimlor och knaperstek det. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  7. Servera den nykokta gnocchin med bacon, bladspenat och pecorino. Ringla över 2 msk olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar.

Kommentarer

Smakar som små kroppkakor. Nyttigt med nässlor och dessutom goda.

Liknande recept