Nasi Goreng

Den här varianten gillar jag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl långkornit ris
  • 300 g bogfläsk
  • 3 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 gula lökar,skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 1/2 msk salt
  • 2 msk soya
  • 4 skivor ananas

Gör så här

  1. Koka riset vatten efter beskrivning på paketet.
  2. Skär fläsket i fina strimlor. Hetta upp oljan i en gryta.
  3. Bryn fläsket i oljan tillsammans med curry och paprika några minuter. Lägg lök, vitlök och vitkål ovanpå fläsket.
  4. Låt eftersteka sakta i 10 minuter med lock på grytan.
  5. Blanda så i det kokta, heta riset, saltet och soyan.
  6. Servera Nasi Goreng ur grytan. Garnera med ananas.
  7. Servera gärna medmango chutney.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…