Nasi Goreng med vitlök och curry

Marinera köttfärsen i minst 15 minuter. Men det gör inget om den får stå i kylskåpet över natten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g nötfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk matolja
  • 3 dl basmatiris
  • Salt
  • 2 tsk curry
  • 1 msk matolja
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1/2 dl japansk soja
  • 150 g räkor utan skal
  • 4 ägg
  • 1 msk matolja
  • 2-3 annanasringar

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med vitlök, mango chutney, sambal oelek och olja. Ställ kallt i minst 15 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Bryn den marinerade köttfärsen i torr panna, salta och lägg den i en långpanna. Fräs det kokta riset och curryn i samma stekpanna med lite olja. Lägg riset i långpannan.
  4. Fräs till sist vitkål och purjolök i ett par minuter, salta och lägg tillsammans med ris och färs. Häll på sojan och lägg i räkorna, blanda och sätt in långpannan i ugnen på 100 grader för varmhållning.
  5. Vändstek äggen och lägg upp dem på nasi gorengen och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept