Örtbakad torskfilé med varm rödbets- och äpplesallad

Gott som attan. kom till lite under en frys och kylrensning. Man tager vad man haver, som Cajsa Warg aldrig sa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • 1½ dl hackad persilja, dill, dragon, körvel och gräslök.
  • 5 sardellfiléer
  • 2 äpplen
  • 2 stora rödbetor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 30-40 min. Dra av skalet.
  3. Smörj en ugnssäker form som är lagom till torskfiléerna. De ska ligga trångt.
  4. Vänd filéerna i det kryddgröna. Krydda och lägg dem i formen. Fördela hackad sardell över.
  5. Ställ in formen i ugnen i ca 30 min.
  6. Riv rödbetorna och äpplena grovt. Finhacka vitlöksklyftan. Häll olivolja i en kastrull.
  7. Lägg i vitlöken. Därefter rödbetor och äpple. Hetta upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera torsken med rödbets-äpplesalladen och kokt potatis.
  9. Vill man ha ett kolhydratfattigare alternativ kan man göra som vi gjorde och fritera aubergin till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept