Örtfisk

Jättegott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • 5-6 morötter
  • 2 purjolökar
  • 2 msk matfett
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm citronpeppar
  • 3 dl crême fraiche
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Jag skar upp den något tinade fiskfilén i skivor och sedan strimlade jag morötter och purjolök. Det får fräsa 10 minuter i stekpannan och läggs sedan i en ugnsfast form (jag smörjer den lite innan). Fisken läggs ovanpå och kryddas med salt och peppar. In med allt i ugnen i 15-20 minuter i 225 grader.
  2. Crême fraichen blandas med det kryddgröna (jag brukar ta vad jag har hemma) i en bunke och skedas sedan över fisken. På med den rivna osten och in igen i ugnen (gärna lite längre ner) i 15 minuter.
  3. Serveras med potatismos eller pressad potatis och ärtor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept