Örtfylld lammstek

Jättegott! Det går att göra en jättegod sås på skyn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg lammstek med ben
  • 2 msk hackad timjan
  • 1 msk repad rosmarin
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 st citron (rivet skal)
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 gram fetaost

Gör så här

  1. Skär bort benet från köttet och gör ett snitt i köttet så att det blir jämntjockt. Vik ut det och fördela örtkryddor, citronskal och vitlök över köttet.
  2. Rulla ihop köttet så att fyllningen täcks och bind ihop med ett steksnöre. Bryn köttet runt om i smöret.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form, salta och peppra. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
  4. Stek i nedre delen av ugnen, 175 grader, tills köttet uppnått en temperatur av 65 grader. Smula över fetaosten efter ca halva stektiden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept