Örtpotatiskaka

Örtdoftande potatiskaka som passar till allehanda kötträtter. Kan med fördel tillagas i förväg .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl blandade hackade örter, t ex basilika, persilja, timjan
  • 3 dl lagrad prästost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Ansa och strimla purjolöken, pressa vitlöken.
  3. Blanda potatis, purjolök, vitlök, örter och ost med salt och peppar. Tryck ner ett bakplåtspapper i en springform, ca 23 cm i diameter.
  4. Lägg i potatisblandningen och tryck ihop till en platt kaka. Ringla över grädde. Grädda i nedre delen av ugnen 50min - 1 tim. Låt vila i 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept