Omelett Originell

Uppfann denna själv häromdagen. I min egen jakt på nyttigare mat där det ingår protein och grönsaker utan att vara tråkigt och mindre gott, så blev det ganska bra. Tyckte åtminstone jag och min dotter (11 år). Jag använder en gammal hederlig stekpanna. Ej teflon. Tål man inte fetaosten så kan man utesluta den (inte lika gott).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1/4 bit fetaost gjord på fårost/getost
  • 2 vitlöksklyftor (stora)
  • 1 liten morot (eller en handfull hackad morot)
  • ½ tomat
  • ½ lök (liten) eller ½ dl hackad lök
  • Kryddnejlika
  • Vitpeppar
  • Cayennepeppar
  • Flingsalt (eller salt utan tillsatser)
  • Olivolja

Gör så här

  1. OBS! Vill du ha flera portioner, så dubblera mängden/portion.
  2. Dock rekommenderas endast att grädda/steka 1 omelett i taget.
  3. Hacka morötter i små bitar och koka dessa på svag värme i ca 5 minuter. Skär tomaten i små bitar.
  4. Hacka löken eller skär den i små bitar. Skala vitlöksklyftorna. Skär fetaosten i mindre bitar.
  5. Bryn löken i olivolja, lägg sedan över på tallrik.
  6. Vispa 2 ägg, ett stänk kryddnejlika, ett stänk cayennepeppar, 1 liten nypa salt, lite vitpeppar. Blanda i fetaosten, pressa i vitlöksklyftorna (vitlökspress). Vispa runt tills fetaosten blandat sig lite.
  7. Stek tomatbitarna i några sek i olivolja. Därefter häller du över äggblandningen. Ganska hög värme i stekpannan.
  8. Strö över de kokta morötterna och löken. Stek i nån minut. Använd stekspade att lossa kanterna.
  9. Vik halva omeletten över den andra halvan (sandwich). Vänd den sedan över till andra sidan och stek i några sekunder.
  10. Se till att ha ordentligt med olivolja i pannan, annars fastnar omeletten.
  11. Hoppas det smakar!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept