Operaströmming

Denna strömmingrätt passar alla som inte gillar ben. Genom marineringen löser benen upp sig. Ljuvligt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g strömmingsflundror
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • Ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt. Vispa ner äggen i grädden.
  2. Ansa strömmingsflundrorna genom att klippa bort ryggfenan. Dela gärna flundrorna på längden till filéer som är mer lätthanterliga.
  3. Lägg flundrorna i gräddblandningen och låt stå i kylskåp ca 3 timmar.
  4. Blanda ströbröd med salt och peppar. Tag försiktigt upp strömmingen så att så mycket som möjligt av gräddblandningen blir kvar på flundran och vänd den i ströbrödet. Stek gyllengul i smör på låg värme.
  5. Serveras med potatismos, skirat smör, lingonsylt, smörgåsgurka och rivna morötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…