Orientalisk Färspanna

Här har jag gjort om den klassiska pyttipannan som görs på korv eller grytbitar till en lite mer orientalisk rätt som görs på köttfärs och smaksätts med lite curry.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 200 g färska champinjoner
  • 200 g gröna ärtor
  • 3 msk chilisauce
  • 3 msk curry
  • 1st stor gul lök
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skiva champinjonerna och finhacka
  2. löken.
  3. Blanda sedan potatisen, champinjonerna och löken tillsammans med chlisaucen. Salta och peppra men vänta med att tillsätta curry och ärtor tills nästa punkt, stekningen.
  4. Nu steker du din potatisblandning i omgångar tillsammans med färsen, curry och ärtor tills färsen och potatisen är genomstekt.
  5. Servera med en matlagningsyoughurt som du blandat med 1msk olivolja 1msk svartpeppar och lite salt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…