Orientalisk köttgryta

En skön blandning av kryddor som gifter sig med varandra!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm cayenne peppar
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 msk hoi sin sås (eller chilisås)
  • 1 msk maizena mjöl

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Blanda samman soja, ingefära, cayenne- och svartpeppar och vänd ner det strimlade köttet i blandningen. Låt alltsammans stå kallt i 15 minuter.
  3. Ansa och skiva löken. Skölj, kärna och strimla paprikan.
  4. Hetta upp oljan i woken. Lägg i löken och paprikan. Stek hastigt under omrörning i 5 min.
  5. Ta upp köttet ur marinaden och torka det lätt med hushållspapper. Stek köttstrimlorna tillsammans med grönsakerna till de är genomstekta.
  6. Blanda samman buljong, hoi sin sås och maizena i en skål. Häll blandningen i wokpannan under omrörning. Låt vätskan bara tjockna och bli varm servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr