Osmanisk gryta

Denna måste jag prova...verkar gottt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g benfritt nötkött (eller lamm och kyckling)
  • 2 gula lökar
  • 1 st aubergine
  • 4 st tomater
  • 1 grön paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g fårost (fetaost går bra)
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 1 msk Sumak (Turkisk-krydda) eller citronsaft och peppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • Olivolja till stekning

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna.
  2. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen och kryddorna i varmt
  3. vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen.
  4. Lergrytan måste ligga i vatten en stund. Ställ grytan
  5. i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min.
  6. Tips! Grytan kan ugnsbakas i en ugnsform med täckt med aluminiumfolie.
  7. Ugnstemperatur 175 grader och öka mängden av vätska.
  8. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.

Kommentarer

Jättegod. Rekommenderas!
FANTASTISKT GOTT!!! Smakade som i Turkiet. Gjorde den med nötkött för några helger sen. Ikväll ska jag prova med kyckling!!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…