Osso Buco

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg kalvlägg 2-3 cm tjocka skivor
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 halvburk konserverade tomater
  • 1-2 dl buljong
  • 1 dl vitt vin
  • rotselleri
  • 2 stora morötter
  • hackad persilja
  • strimlat eller rivet citronskal

Gör så här

  1. Bryn läggskivorna väl på båda sidorna i 2 msk matfett. Krydda dem efterhand med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Bryn sedan löken och vitlöken lätt och lägg i grtytan. Skär tomaterna i bitar och blanda ner i grytan. Koka ur grytan med buljongen, och vinet. Låt grytan puttra under lock på svag värme ca 1 h tills köttet känns mört. Strimla under tiden selleri och morötter fint för hand eller på råkostsjärn. Fräs det i resten av matfettet och låtdet koka med i grytan ungefär en halvtimme. Smaka av mer mera kryddor och vin om så behövs och strö persilja och citronskal över rätten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…