Ossobuco

Matig, väldoftande italiensk gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kalvlägg i 3 cm tjocka bitar
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • 1 bit rotselleri (ca 50 g)
  • 1 morot
  • 1 liten purjolök
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 1½ msk kalvfond
  • 2 tomater, skalade och skållade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk färsk rosmarin eller timjan

Gör så här

  1. Skala lök och rotselleri. Skär i bitar.
  2. Skölj purolöken och skiva den.
  3. Blanda mjöl och salt och peppar på ett fat. Vänd köttet i blandningen och bryn det en stund.
  4. Blanda ner rotsakerna och häll på vinet och kalvfonden.
  5. Lägg i finhackade tomater, tomatpuré.
  6. Låt alltsammans småkoka i minst 1 timme.
  7. Gör gärna grytan 1 dag i förväg så blir den mustigare.
  8. Servera med Bulgur, matvete, couscous eller pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…