Ost- och skinkgifflar

De här gifflarna passar perfekt att ha med sig på utflykten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g flytande margarin
  • 1 pkt jäst
  • 3/4 dl fingervarmt vatten
  • 3 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 msk socker
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 18 skivor rökt skinka
  • 18 skivor ost
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll det fingervarma vattnet över. Rör om så att jästen löser sig.
  2. Rör ner margarin, gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
  4. Dela degen i tre lika stora delar. Kavla ut till stora runda kakor. Sporra ut sex trekanter från varje degkaka.
  5. Lägg en skinkskiva och en ostskiva på varje trekant. Rulla ihop och forma till gifflar.
  6. Lägg på bakplåtspapperklädda plåtar och låt jäsa ytterligare en gång ca 30 minuter under bakduk.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrö över.
  8. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt gifflarna svalna på galler under duk.
  9. Gifflarna är perfekta till soppor eller som utflyktsmat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…