Ostschnitzel

En käseschnitzel som i Tyskland

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 schnitzlar av kalv eller gris
  • 4- 5 dl riven smakrik ost. Gärna en mellanlagrad Herrgård.
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl c:a
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk mjölk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ugn c:a 200 - 225 grader.
  2. Blanda mjölk och ägg i en tallrik och vispa ihop det med en gaffel.
  3. Häll mjölet i en tallrik
  4. Blanda riven ost och ströbröd i en tallrik och smaksätt med lite salt o peppar.
  5. Torka av köttet och banka ut det lite grand.
  6. Salta och peppra något.
  7. Vänd runt köttet i mjölet.
  8. Gör samma i tallriken med ägg.
  9. Vänd runt i ost/ströbröd och hjälp till med handen så det blir ordentligt med blandningen på köttet.
  10. Häll lite flytande margarin eller smörj med smör en ugnssäker form och lägg i köttet.Lägg på resten av ost/ströbröd över köttet.
  11. Stek i mitten av ugnen c:a 30 minuter.
  12. Servera gärna med potatismos kryddat med lite hackad lök och varma grönsaker typ "Sommargrönsaker"
  13. Vänd schnitzlarna efter drygt halva tiden om så önskas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…