Ostskål med räkröra

Läcker liten förrätt till påsk eller till någon annan högtid under året...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ostskål:
  • 150 g Västerbottenost, finriven
  • Räkröra:
  • 200 g räkstjärtar, grovhackade
  • 50 g löjrom
  • 0,5 dl röd lök, finhackad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl dill, finhackad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Ostskål:
  3. Fördela osten i 12 st högar på en plåt, använd bakplåtspapper. Grädda i ugn på 200° i 5–7 min, osten ska smälta ner till ett flarn och få lite färg.
  4. Ta ut plåten och placera därefter varje ostflarn i en äggkopp så att den stelnar i ”skål”-form.
  5. Räkröra:
  6. Rör ihop räkor, löjrom, rödlök, majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördela räkröran på ostflarnen i äggkopparna.
  7. Det här receptet går även att servera som 4 st större ”toasts”, dvs rostade brödskivor med räkröra garnerade med västerbottenflarn.

Kommentarer

Jätte gott,men svårt att göra skålar av osten.
Kanongott! Tid i ugn 3-5 minuter snarare än 5-7 i receptet dock.
Mycket god förrätt. Man kan tänka på att västerbottenost är för stark för vissa personer som inte tål den. Välj en annan fast ost som är mildare. Annars var rätten lättgjord. Jag bytte också ut löjrommen mot stenbitsdito. Hälsn. M. Châteaupierre
Denna rätt var riktigt god och gick hem hos alla, från dotter på 4 år till gamlemorfar på 94!

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…