Oxfilé med gremolatasmör

Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Gremolatasmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Grönsakssallad:
  • 4 morötter
  • 1 rödlök
  • 200 g haricots verts
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka romansallad
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Stek i ugn till 60° innertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter.
  3. Vispa smöret, vänd ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar. Skala och skiva morötter och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten.
  4. Rosta pinjenötterna i torr, varm panna. Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad.
  5. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter.
  6. Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva. Servera med grönsakssallad.
  7. Tips! Använd gärna olika färger på morötterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…