Pajrulle med grönsaker

Hittade det här i vår Köks kalender

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk curry
  • 50 g smält margarin
  • 2 dl vatten
  • Fyllning:
  • 5 dl strimlad vitkål
  • 1½ dl strimlad purjolök
  • 1 strimlad selleristjälk
  • 1 hackade röd paprika
  • 1 finhackad röd spansk peppar
  • 2-3 msk olja
  • 2 krm ingefära
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grönsakskrydda
  • 1 msk brun farin
  • 2 tsk ljus vinäger
  • Pensling:
  • Uppvispat ägg
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den kallt. Gör fyllningen. Fräs de strimlade grönsakerna i oljan, rör om och krydda med ingefära, salt, grönsakskrydda, farin och vinäger.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en avlång kaka och lägg fyllning i en sträng på mitten. Fukta kanterna med uppvispat ägg. Vik upp degen runt fyllningen och tryck ihop degkanten. Garnera med smala remsor rullad deg. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Servera rullen varm eller kall, skuren i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept