Pangasiusfilé med kräfttäcke och pinjenötter

Gott gott i gott gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 pangasiusfiléer
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (400 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • 50 g pinjenötter
  • 1 msk hummerfond
  • 1 knippa dill
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sås:
  2. Häll vatten, grädde och hummerfond i en kastrull, smula i buljongtärningen, koka upp, red av med maizena och smaka av med peppar.
  3. Salta fisken lätt runt om. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Hacka dillen.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
  5. Smält smöret. Lägg i pinjenötterna och låt dem fräsa tills de får lite färg (det går fort). Ta pannan från värmen.
  6. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan förberedas.
  7. Sätt ugnen på 175°C.
  8. Fördela kräftröran över fisken. Baka fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
  9. Servera med pressad potatis och sallad.

Kommentarer

Super super gott! Rekomenderas verkligen:-)
Riktig bjudmat, kommenterade maken, och att fisken är billig dessutom gör ju inte ont, precis.

Liknande recept