Paprikakotletter à-la India

Ett nytt och kul sätt att göra fläskkotletter. Bananen redde av skyn helt perfekt för att passa till potatismoset. Vill man vara mer indisk äter man ju givetvis med ris och mer curry i såsen. Men idag blev det en försvenskad Indier. Gumman och jag blev väldigt nöjda med resultatet av dagens idé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg fläskkotletter (3 skivor)
  • 400 g paprika (gärna mix)
  • 1 banan
  • ½ tärning mörk oxbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 2 tsk curry
  • Spiskummin
  • Vitlökspeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med vitlökspeppar, spiskummin och curry.
  2. Klappa in kryddorna och låt vila medan ni förbereder resten.
  3. Rensa och skär paprikorna i mindre bitar och skiva bananen.
  4. Fräs smöret och bryn kotletterna så de får en fin stekyta, salta dem och lägg åt sidan.
  5. Lägg paprika och banan i stekflottet och strö över curryn.
  6. Rör om och fräs på medelvärme till paprikan fått lite färg och bananen har lösts upp.
  7. Smula över buljongtärningen och tillsätt grädden.
  8. Låt koka upp under omrörning så buljongtärningen löser sig.
  9. Tryck ner kotletterna och låt småkoka i ca 10 minuter, vänd då kotletterna och koka 10 minuter till.
  10. Servera med potatismos eller ris.
  11. Vill ni ha LCHF serverar ni med något annat tillbehör som är godkänt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…