Parmalindad laxfilé på couscousbädd

Bra bjudmat som passar att förbereda i god tid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl Lätt Crème Fraiche, Franska Örter
  • en kruka basilika
  • salt
  • peppar
  • 4 bitar benfri laxfilé à 150 g
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 portioner couscous
  • färsk bladspenat eller ruccola
  • små tomater

Gör så här

  1. Mixa crème fraiche med basilika. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Sätt ugnen på 225°. Vira in laxbitarna i var sin skiva parmaskinka. Lägg dem på ett smort ugnsfast fat med skarven nedåt. Stek laxen i ugn för att få parmaskinkan knaprig i cirka 8-10 minuter. Mer behövs inte, då är laxen fortfarande inte överstekt. Koka under tiden couscousen. Fördela ruccola eller färsk bladspenat på fat, tallrikar eller i skålar. Lägg couscous och laxpaket ovanpå. Dekorera med tomater och servera en klick örtsås till varje portion.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lyjons62

Snabb och enkel lax

En god, men enkel rätt med bland annat lax och dijonsenap. Har man bara kommit ihåg att ta fram laxfiléerna ur frysen tidigare, så…

Lax under ett täcke av havet

Låt oss prata om denna rätt, som blev så god och så lyckad! När jag får komplimang efter komplimang av sambon om hur god…