Pasta med fläskfilé och svamp

Typisk bjudrätt med mycket smak av svamp

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 3 dl grädde
  • 1 påse skogssvampsås
  • 1 burk céeme bonjourost, valfri
  • 1 st Purjolök, liten
  • Salt
  • Peppar
  • Tagliatelle
  • Champinjoner, hackade
  • Kantareller, hackade

Gör så här

  1. Koka pastan.
  2. Skiva filén och dela varje skiva i 3 delar. Bryn i lite olja eller margarin i stekpanna eller stekgryta. Bryn sedan den hackade svampen.
  3. Vispa ner 2 dl vatten så du får steksky och spara denna. Gör skogssvampsåsen enl. anvisningar, men använd grädde i stället för vatten och mjölk.
  4. Hacka purjolöken.
  5. Blanda stekskyn med svampsåsen och ha i purjolöken. Låt puttra ca 5 minuter.
  6. Rör ned cémebonjourosten, kött och svamp. Låt puttra under omrörning i ytterligare någon minut.
  7. Smaka av med salt och peppar. Om såsen känns tunn kan du reda av den med lite mjöl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…