Pasta med kassler och rotfrukter

Lätt och gott där rätten får mycket smak från en god och enkel dressing.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg blandade rotfrukter tex. morot, palsternacka, kålrot
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olivolja
  • 250 g kassler
  • 250 g spaghetti
  • 2 msk hackad persilja
  • Finrivet skal från 1 citron
  • Dressing:
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i skivor eller stavar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Ugnsrosta ca 10 minuter, rör om någon gång under tiden.
  3. Skär kasslern i stavar och lägg den bredvid rotfrukterna, stek ytterligare ca 10 minuter i ugnen.
  4. Koka pastan al dente under tiden.
  5. Blanda dressingen i en stor skål. Vänd ner rotfrukterna med kasslern och den nykokta pastan. Blanda i hackad persilja och citronskal och servera genast!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…