Pasta med lövbiff

Gudomligt gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 1 msk margarin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 10-15 champinjoner eller 1 paket torkad Karl Johan-svamp
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ dl vitt vin
  • 2 tsk kalvfond alt. viltfond
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe hackad bladpersilja
  • 1 paket Penne
  • Parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan efter anvisningar på paketet.
  2. Skär köttet i tunna strimlor och fräs upp snabbt i margarin.
  3. Tillsätt de finhackade schalottenlökarna och vitlöken och fräs tills de blir mjuka, utan att ta färg.
  4. Skiva champinjonerna och fräs upp tillsammans med köttet. Slå på matlagningsgrädden, det vita vinet och kalvfonden. Låt koka upp. Krydda med cayennepeppar efter smak samt salta och peppra.
  5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med köttet och såsen. Häll upp på ett stort fat och strö över hackad bladpersilja. Servera med färskriven parmesanost och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr