Pasta penne med oxfilé och kantareller

Smakade denna underbara rätt hos goda vänner för någon vecka sedan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g penne, gärna penne rigate
  • 200 g oxfilé
  • Olivolja att steka i
  • 200 g kantareller
  • 40 g purjolök
  • 4 dl vispgrädde
  • 6 msk rött matlagningsvin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka basilika
  • 40 g parmesan
  • Maizenaredning
  • Mjölk

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Putsa och skär oxfilén i strimlor. Stek oxfilén i olivoljan. Salta och peppra.
  3. Lägg i fint strimlad purjolök i pannan och fräs den något. Tillsätt kantarellerna. Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat.
  4. Red av såsen med maizena blandat med lite mjölk. Låt såsen puttra ytterligare ca 4 minuter.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda ner pastan med såsen och lägg upp pastan på tallrikar, garnera med färska basilikablad och riv parmesan över.

Kommentarer

Hej! Jo, det tycker jag. Det bidrar absolut till den goda smaken. Du kan ju prova utan, men jag är rädd för att rätten tappar i smak. Matlagningsvin finns att köpa i de flesta affärer. Jag köpte Zetas. Lycka till!
Måste man ha vin i
Måste man ha vin i

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…