Pastasallad med helstekt fläskfilé och salsa verde

Ett fat kommer lastat med vårsmaker! Medan köttet står i ugnen fixar du enkelt resten. Färsk dragon är en höjdare att mixa i salsa. 574 kalorier per portion 26 g fett 38 g protein 45 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500g
  • 1 msk smör
  • 2 msk fransk grov senap eller skånsk grov senap
  • 200 g pasta, tex stora makaroner
  • ½ gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl cannellinibönor, 410g
  • 80 g bladspenat
  • Salsa verde:
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 dl bladpersilja
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 dl kallt vatten
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa fläskfilén från hinnor. salta, peppra och bryn filén runt om i smöret i en het stekpanna ca 2 minuter.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Bred ett lager senap på filén.
  4. Sätt in den att steka klart i ugnen till 65 grader innertemperatur, ca 30 minuter. Ta ut och låt vila före servering.
  5. Skala äggen och plocka ut gulorna. Kör gulor, persilja, dragon och vitlök grovt i matberedare eller blender. Tillsätt kaprisen och mixa ytterligare någon sekund.
  6. Tillsätt vatten och olivolja i en tunn stråle under mixning.
  7. Salta och peppra.
  8. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
  9. Skala och tärna gurkan, skölj och klyfta rädisorna. Häll av och skölj bönorna.
  10. Blanda alla ingredienser till salladen.
  11. Skiva fläskfilén tunt och fördela den över salladen.
  12. Ringla över salsan och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…