Pastasås med grönkål

Grönkål är gott o nyttigt, passa på och njut då det finns färsk att köpa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl finhackad färsk grönkål
  • 1 ½ dl valnötter
  • 50 g ädelost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g soltorkade tomater
  • 2 dl gröna ärtor (frysta)
  • ½ tsk örtsalt
  • 4 dl gräddmjölk
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Grovhacka valnötterna. Rosta dem lätt bruna i het stekpanna, ta upp och lägg undan.
  2. Smält smör i stekpanna, helst wok-panna. Fräs den sköljda hackade färska grönkålen tillsammans med vitlök ett par minuter. Skär tomaterna i strimlor, tillsätt dessa.
  3. Strö över mjölet, och späd med gräddmjölk, lite i sänder. Tillsätt örtsalt och låt småputtra 5-10 min. Tillsätt osten samt de gröna ärtorna. Då osten smält och ärtorna blivit genomvarma är såsen klar.
  4. Tillsätt valnötterna direkt innan servering.
  5. Servera med nykokt fullkornspasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept