Pastasåsbuffé – Röd mandelpesto

Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk ajvar relish
  • 100 g pinjenötter
  • 100 g skalade mandlar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Chiliflakes efter smak

Gör så här

  1. Grovhacka tomaterna. Skala vitlöken. Mixa i matberedare tillsammans med ajvar relish, 50 g pinjenötter och 50 g mandel.
  2. Tillsätt vinäger, olja, salt och chiliflakes efter smak, kör maskinen lite till.
  3. Grovhacka återstående pinjenötter och mandel och rosta i het, torr panna. Strö det över peston.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…