Penne med sardeller

Tomatsås med fin sälta från sardeller, som toppas med fetaost och svarta oliver. En pasta med express!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kort pasta, t ex penne eller farfalle
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 sardeller, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater, á 400 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 40 g färsk spenat
  • 150 g fetaost
  • Svarta oliver
  • Färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs vitlök och sardeller i olja några minuter. Häll i tomater och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  3. Blanda pastan med tomatsåsen och spenat. Toppa med fetaost, oliver och basilika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept