Pepparrotspannacotta med lax

En spännande liten smårätt som överraskar gästerna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pepparrotspannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3 msk grovt riven pepparrot
  • Topping:
  • 3 msk gräslök
  • 100 g rökt lax
  • 100 g gravad lax
  • Citron

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Koka upp 1 dl av vispgrädden, ta från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i den varma grädden.
  2. Vispa resten av grädden. Tillsätt färskost och den varma grädden och vispa så att allt blandar sig. Rör i grovt riven pepparrot och häll upp i portionsglas. Ställ kallt i minst 3 timmar.
  3. Hacka lax och gräslök och blanda samman. Toppa pannacottan med laxröran och dekorera med lite citron vid serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…