Petterssons Fiskgryta

Underbar gryta, både till fest och till vardags

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200g Morötter
  • 1 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
  • 1 dl creme fraiche
  • 200g purjolök
  • 1 msk hackad färsk dragon (funkar med torkad oxå)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk brun farin
  • 8 dl vispgrädde
  • 400g torskrygg (eller annan fast fisk)
  • 400g laxfile
  • 400g räkor
  • Dill

Gör så här

  1. 1. skala och skär morötterna i strimlor och koka med vinet
  2. 2. Rör ner creme fraichen
  3. 3. Skär purjon i tunna ringar och lägg i kastrullen, tillsätt dragon, buljong, farin och vispgrädden. rör om.
  4. 4. Skär fisken i mindre bitar och lägg i kastrullen
  5. Låt sjuda ca 5 min
  6. 5. Lägg i skalade räkor
  7. Garnera med dill och servera med pressad potatis eller ris.

Kommentarer

Med ett gott bröd är denna gryta en festmiddag.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…