Plättar på färskpotatis och gräddfil

Luftiga potatisplättar som passar som ensamrätt eller som tillbehör. Serverade med rom, finhackad gräslök och kall gräddfil, blir de också en härlig förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 250 g färskpotatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smör
  • ½ dl hackad dill

Gör så här

  1. Dela äggen. Lägg äggvitorna i en bunke och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett löst skum. Tvätta och riv potatis grovt. Blanda potatisen med äggulorna, mjöl, 1 dl gräddfil och salt. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitan.
  2. Stek plättarna i smör i en stekpanna, ca 2½ minut på varje sida. Strö över dill och servera med resten av gräddfilen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…