Pölsa från Coop

Det är gott med pölsa...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl korngryn
  • 8 dl buljong (köttspad)
  • 2 - 3 gula lökar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 5 - 6 dl kött eller inälvor , kokt hackat
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 tsk mejram eller timjan
  • 1 msk sirap
  • salt

Gör så här

  1. Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött.
  2. Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar. Det malda eller hackade köttet blandades sedan med korngryn, kokta i köttspadet, och kryddades.
  3. Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.
  4. Flerdubblad sats: Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.
  5. Till: kokt potatis, inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…