Polpette di pesce (Fiskburgare)

De här fiskburgarna kan man inte sluta äta... till och med de som inte är så förtjusta i fisk har svårt att motstå dem.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Torsk eller annan fisk (totalt ca 1 kg orensad fisk)
  • 2 ägg
  • 80 g cacciocavallo eller provolone (italiensk ost) kan ersättas med emmentaler eller gruyère
  • 25 g ströbröd (ca 2,5 msk)
  • 2,5 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • Mmald torkad chilifrukt (peperoncino)
  • Salt
  • Ca 3-4 msk olivolja extra vergine till stekningen

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med vatten och koka fisken i ca 10 min.
  2. Riv osten och hacka kaprisen.
  3. Då fisken kokat klart, ta upp den ur vattnet och låt den svalna något. Ta bort skinnet, filea och bena ur fisken omsorgsfullt.
  4. Blanda ihop fiskköttet med den rivna osten, ströbrödet, 2 ägg, kaprisen, en pressad vitlöksklyfta, peperoncino och salt.
  5. Forma till färsbiffar, täck botten på en stekpanna med olivolja och stek dem gyllenbruna på medelstarkvärme. Servera med en sallad eller annat grönsakstillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr