Portergryta

Istället för stek. Inte lika tidsdödande, men mycket godare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fina grytbitar av älg eller nötkött
  • 3 gula eller röda lökar
  • 2 stora morötter
  • 10-15 enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1/3 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 dl soja
  • 1 fl. porter
  • 3/4 dl outspädd svartvinbärssaft

Gör så här

  1. Skär skalad lök och morötter i klyftor och bitar. Varva ner köttet i en gryta med lök, morötter och kryddor. Tillsätt buljongtärningen, soja, porter och saft, låt koka upp.
  2. Låt köttet småputtra mört under lock ca 50 min - 1 tim.
  3. Provsmaka en bit och späd skyn med lite buljong eller vatten om så behövs. Sila upp allt. Gör en redning på vetemjöl och vatten.
  4. Låt allt koka ca 5 min. Tillsätt ev. lite grädde. Häll tillbaka köttet och det övriga i buljongen.

Kommentarer

Riktig god. Kommer att göra den flera gånger!

Liknande recept

@matkreation

Chili con carne

Enkel chili con carne som serverades med den obligatoriska Röda råkostmixen med smulad fetaost (får helt enkelt inte nog!).

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr