Potatis- och morotssoppa med gratinerade ostsmörgåsar

Krämig och färggrann soppa som serveras med knapriga gratinerade smörgåsar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 500 g mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 liter vatten
  • 4 brödskivor
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl Créme fraiche, Vitlök-Örter

Gör så här

  1. Skala och dela morötterna och potatis i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Fräs lök i smör tills den är mjuk och glansig. Lägg i morötter och potatis. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten. Låt puttra sakta i ca 20 minuter under lock elelr tills rotsakerna är mjuka.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och förbered under tiden smörgåsarna genom att fördela osten på brödskivorna.
  3. Gratinera ca 5 minuter.
  4. Mixa soppan med en stavmixer eller i mixer. Tillsätt grädden, värm soppan och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med en klick créme fraiche och gratinerade smörgåsar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept