Potatis- och skinkgratäng

Enkelt att laga till och lika lätt att få uppskattning för. Brukar använda kassler i stället för skinka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 150 g kassler
  • Gratängsås:
  • 2 msk matfett
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm peppar
  • 2 tärningar Knorr Örtagården Vitlök & Persilja
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Skala potatisen och löken, skiva dem tunt och strimla kasslern.
  2. Fräs matfettet med mjölet och späd i omgångar med mjölken. Koka såsen 3-5 min. Smaksätt med peppar, de 2 tärningarna Örtagården Vitlök & Persilja och osten. Rör om tills tärningarna har löst sig.
  3. Varva potatisen, löken och kasslern i en smord ugnssäker form och slå över hälften av såsen.
  4. Grädda gratängen i 200* ca 20 min. Ta ut formen och slå över resten av såsen. Stick med en gaffel i gratängen så att såsen verkligen rinner ner mellan potatisskivorna.
  5. Sätt in formen på nytt i ugnen ca 10 min. och låt ytan få rätt färg.
  6. Servera gratängen med en sallad.
  7. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr