Potatis- och tomatgratäng

Helt otroligt gott till kött!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis, tunt skivad
  • 1 msk färsk timjan, bladen eller
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 2-3 gula lökar (ca 150 g), tunt skivade
  • 4-5 mogna tomater (ca 400 g), tunt skivade
  • 1 3/4 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • Milda Culinesse till formen
  • ½ dl olivolja
  • 1½-2 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°C. Pensla en ugnssäker form med Milda Culinesse. Lägg i ett lager potatisskivor. Varva resten av potatisen med pressad vitlök, kryddor och salt.
  2. Lägg på lökskivorna, täck med tomatskivorna och krydda med timjan, salt och peppar.
  3. Häll över vin och olivolja. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  4. Tillsätt den heta buljongen och grädda ytterligare 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept