Potatiskakor med purjolök, bacon och ost

Tänk att restmat kan vara så god. Lite sting blir det dessutom av tabascon som förhöjer smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g potatis, kall kokt
  • 1 pkt bacon
  • 1 ½ dl finstrimlad purjolök
  • 75 g lagrad ost
  • 1 dl majs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm tabasco
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Pressa lite i taget av den kalla potatisen med en potatispress. Hacka baconet och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Grovriv osten. Blanda potatis, bacon, ost, ägg, majs och krydda därefter med salt och tabasco. Strö sist över potatismjölet och blanda till en ’deg’.
  2. Forma till små platta kakor ca 5-6 cm i diameter och vänd i ströbröd, stek några i taget i hälften olja, hälften smör ca 3 min på varje sida.
  3. Serveras nystekta med lingonsylt och rårivna morötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr