Potatispaj

Getost förgyller den här potatispajen. Servera som ensamrätt med sallad. Eller med kött och fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g kokt kall potatis
  • 150 g getost
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • salt, peppar
  • 2-3 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en lätt
  3. smord form med löstagbar kant. Ställ kallt i frysen15 minuter.
  4. Förgrädda 10 minuter.
  5. Skär potatisen i skivor och varva med smulad getost i formen.
  6. Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar och häll över.
  7. Strö på pinjenötter och grädda ca 50 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept