Potatispaj à la Nettan

En mättande paj med potatis, rödlök, vitlök mm

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 ½ dl vetemjöl eller grövre
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • Ca 200-250 g potatis, knappt färdigkokt
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g västerbottenost, riven
  • Smör till stekning
  • 2-3 msk persilja, klippt
  • 3 ägg
  • 1 dl créme fraiche
  • 2½ dl mjölk
  • Ca 1½ tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk basilika

Gör så här

  1. Ugn 225°
  2. Kör degen i matberedaren.
  3. Tryck ut den i pajformen.
  4. Ställ pajen kallt i ca 30 minuter.
  5. Bryn rödlöken och vitlöken, tills den blir mjuk i smör.
  6. Skär potatisen i skivor.
  7. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter.
  8. Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk, salt, svartpeppar, basilika.
  9. Lägg potatisskivorna, rödlöken, vitlöken, osten, persiljan i det förgräddade pajskalet.
  10. Häll över äggstanningen.
  11. Grädda i ca 25-30 minuiter.
  12. Servera en god sallad och ett gott bröd till!
  13. Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept