Potatispannkaka från Piteå

Ett gott och enkelt alternativ till pitepalt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 700 g rimmat sidfläsk
  • 1 l grovt riven potatis
  • 1 ägg
  • 5-6 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • Salt

Gör så här

  1. Tärna och stek fläsket. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt. Blanda i den rivna potatisen och det stekta fläsket. Häll ut i smord långpanna. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
  2. Serveras tillsammans med smör, linonsylt och kall mjölk!

Kommentarer

Tack för tipset med att ha grövre riven potatis i recepet. Jättegott så klart ... och jag varvar med ditt recept ibland och mitt recpet ibland (Potatispannkaka från Svensbyn). Full pott med poäng/kram
Precis va jag trodde Jättegott.Vi åt så magen puta ut ,gott gott.
Det finns nog ingen godare palt än äkta Pitepalt att äta den är en AHA upplevelse . Men idag ska jag göra potatispannkaka från Piteå ,tror att det oxå blir en AHA upplevelse.
Ska bli spännande att smaka istället för den eviga svartsoppan och den feta ålen.. Tack!! Norrlänskan o masen i Åhus
Jätte gott. Tack för receptet.
Du, det här var gott! Skrivit av receptet och lagt i min lilla favvisbok så jag hittar det även utan datorn. Ska absolut göra detta fler gånger. Blev ju över pannkaksbitar som jag stoppat i frysen. Få se hur de klarar av det? Ibland är det spännande ha singelhushåll! Å andra sidan är jag inte så känslig när det gäller frysta rester - det blir alltid lite annorlunda så det går säkert bra även denna gång! Tack så hjärtligt för receptet! PS! Nog är palt ändå palt.....hehe....

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…