Potatisterrin med paprika

Ett festligt tillbehör att servera på en buffè med kallskuret eller till söndagssteken.Förbered gärna dagen före servering och förvara i kyl, så hinner den "sätta sig". Servera den rumstempererad eller värm försiktigt i ugnen med folie på ca 30 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kokt potatis
  • ½ purjolök
  • 2 små röda paprikor
  • 1½ dl riven västerbottenost
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 6 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 2 krm vitpeppar
  • Ev ½ paprika till garnering

Gör så här

  1. Ugnsvärme 175 grader.
  2. Skär potatisen i tjocka skivor. Skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan grovt. Klä en sockerkaksform, ca 1½ liter, med bakpapper. Varva potatis, lök, paprika och ost i formen.
  3. Blanda grädde, mjölk, maizena,ägg och kryddor. Häll äggstanningen över potatisen. Peta lite i potatisen så fyllningen rinner ner överallt. Grädda i vattenbad 60 minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept