Provencalsk quiche

Bjud på paj oftare...en god hembakad paj tillsammans med en fräsch grönsallad är en hur god måltid som helst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg
  • Fyllning:
  • 150 g rökt skinka
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 3 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
  4. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min. Hacka skinkan. Vispa ihop ägg, crème fraiche och kryddor.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  6. Häll i äggsmeten, lägg i skinkan och strö över osten.
  7. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr