Purjolökspaj

En paj med mild löksmak som passar utmärkt till julens skinka, men även under resten av året.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 500-600 g purjolök, finskivad
  • 3 msk margarin, att fräsa i
  • 2 ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • 100 g riven ost
  • 1 krm paprikapulver
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Fräs purjon mjuk med margarinet, låt svalna.
  5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
  6. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet. Grädda klart ca 20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…