Pytt Bellman

Pytt Bellman som den ska göras. Den är oslagbart god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g restkött (korv, isterband, julskinkan, stek etc.)
  • 800 g potatis (skuren i tärningar, urvattnad och lättångad)
  • 3 st gula lökar
  • Smör
  • 1 dl kalvfond
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • Worcestershiresås
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 4 st äggulor
  • Kruspersilja
  • Chilisås
  • HP-Sås
  • Saltgurka

Gör så här

  1. Skär köttet och potatisen i mindre tärningar. Hacka löken fint.
  2. Bryn löken på låg värme. Lägg åt sidan.
  3. Stek potatisen gyllenbrun, lägg åt sidan.
  4. Stek köttet på medelvärme i olja. Sänk värmen något och tillsätt löken och potatisen, Stänk över lite Worcestershiresås.
  5. Tillsätt grädden, ansjovisen, kalvfonden och låt allt koka samman. Servera omgående med tillbehören.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept