Räk, ägg och sparrisröra

En toppenlyckad räkröra som passar som bas till räkmackor eller i tunnbrödsrullar. Mycket snabbt hoprörd, men bör få vila minst en timme i kylen och mogna. Rörde ihop denna idag av vad som fanns hemma och blev lyrisk av resultatet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g majonnäs
  • 50 g gul lök ”finhackad”
  • 50 g grön sparris ”från burk eller fryst”
  • 3-4 ägg ”hårdkokta”
  • 150-200 g räkor ”skalade”
  • ½ citron
  • 1 klyfta vitlök ”pressad”
  • 1 tsk Herbamare örtsalt
  • Paprikapulver
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skär sparrisen i ca 1 cm bitar och finhacka löken. Finriv skalet av citronen.
  2. Lägg majonnäsen i en skål och tillsätt sparris, lök, citronskal och örtsaltet. Rör om.
  3. Skär räkorna i mindre bitar och hacka äggen.
  4. Om ni ska göra räkmackor så spar en del räkor och äggskivor till dekoration.
  5. Blanda i räkor samt ägg och pressa vitlöken och citronsaft över. Rör om.
  6. Krydda med paprikapulver och nymalen svartpeppar. Smaka av om det behövs mer kryddor.
  7. Låt nu vila i minst 1 timme i kylen så smakerna får gifta sig med varandra.

Kommentarer

Tackar & Bugar för den fina kommentaren. Kul att du även beskrev våran middag igår! Den var ljuvlig!
Kan ju inte bli annat än gudagott? Några dillkvistar fräschar säkrt upp det hela Dubbel sats passar ju lagom till en sats Ölpannbröd! Mums! Snålvattnet rinner. Tack för recept

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…